Met Pasen in een prachtige B&B bij belgen in de Algarve

20 Juni 2021 - kathleen

€ 0.00

Terwijl je in B&B Bem Bom logeert tijden de paasvakantie, kan je op paaszondag het Aleluia feest meepikken in São Brás de Alportel, op amper 1.4 km van de B&B. ‘Festa das Tochas Floridas’ is één van de bekendste en oudste paastradities in de Algarve. De volledige stad is dan versierd met een kilometerslang bloementapijt. Het bloementapijt moet volgens de traditie vóór zonsopgang in de straten van São Brás de Alportel liggen.

Rond 11 uur start dan de beroemde processie, waarbij de mannen van het dorp door de bloemenstraten lopen en steeds eenzelfde refrein zingen. Deze processie staat bekend als één van de mooiste en authentiekste paasprocessies in de Algarve.

Deze processie trekt duizenden nieuwsgierigen aan, en vanuit Bem Bom kan je wandelen naar het ganse gebeuren. Natuurlijk wordt alles voorafgegaan door een eucharistieviering en in de namiddag gevolgd door een feest van dans en muziek.

Een prachtige periode om de streek te komen verkennen voor al wie liefhebber is van natuur en cultuur.

Ondanks de grote ruimtes (inkomhal met bar en pool, ontbijtzaal, 9 slaapkamers, …) staat het thuisgevoel centraal in B&B Bem Bom. De ligging, midden in een klein typisch Portugees dorpje in de Algarve, voedt het contact met de lokale bevolking, waardoor het thuisgevoel nogmaals wordt versterkt.

Meer info in verband met logement op de website van B&B Bem Bom.

» Bezoek website